Podmienky ochrany súkromia

Tieto podmienky ochrany súkromia vysvetľujú, akým spôsobom spracúvame pri poskytovaní našich služieb osobné údaje v rámci spoločnosti

skupiny PPA CONTROLL:

PPA CONTROLL, a.s., so sídlom: Vajnorská 137, 830 00 Bratislava, IČO: 17 055 164, registrácia: Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka č. 159/B

PPA ENERGO, s.r.o. so sídlom: Vajnorská 137, 830 00 Bratislava, IČO: 31 368 484, registrácia: Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č. 6646/B

PPA INŽINIERING, s.r.o. so sídlom: Vajnorská 137, 831 04 Bratislava, IČO: 31 376 045, registrácia: Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č. 7314/B

PPA TRADE spol. s r.o. so sídlom: Vajnorská 137, 830 00 Bratislava, IČO: 31 409 776, registrácia: Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č. 7917/B

PPA POWER, s.r.o. so sídlom: Sládkovičova 47, 974 05 Banská Bystrica, IČO: 31 618 103, registrácia: Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č. 2302/S

PPA POWER DS, s. r. o. so sídlom: Vajnorská 137, 830 00 Bratislava, IČO: 31 368 514, registrácia: Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č. 6649/B

PPA SPRÁVA BUDOV, s.r.o. so sídlom: Vajnorská 137, 831 04 Bratislava, IČO: 35 751 983, registrácia: Obchodný register Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka č. 17810/B

(ďalej len spoločne ako „PPA“ alebo „my“). V skupine PPA pôsobí zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov (tzv. data protection officer alebo DPO), ktorá je Vaším kontaktným bodom pre zodpovedanie akýchkoľvek otázok týkajúcich sa ochrany osobných údajov alebo prijatia a vybavenia žiadostí dotknutých osôb. Kontaktné údaje zodpovednej osoby:

E-mail: dpo@ppa.sk

Telefónne číslo: +421 2 49237123

Korešpondenčná adresa: Zodpovedná osoba (DPO), PPA CONTROLL, a. s. Vajnorská 137, 830 00 Bratislava

Tieto podmienky ochrany súkromia slúžia primárne na splnenie informačných povinností podľa čl. 13 a 14 GDPR voči dotknutým osobám, o ktorých spracúvame osobné údaje. Typicky ide najmä o našich zamestnancov alebo o zamestnancov našich obchodných partnerov, klientov alebo dodávateľov. Pri spracúvaní osobných údajov sa riadime primárne všeobecným nariadením EÚ o ochrane osobných údajov (“GDPR”), ktoré upravuje aj Vaše práva ako dotknutej osoby,1 tými ustanoveniami zákona o ochrane osobných údajov, ktoré sa na nás vzťahujú, ako aj ďalšími právnymi predpismi. V prípade, ak by ste nerozumeli akejkoľvek informácii a/alebo súhrnu informácií uvedených v tomto dokumente, neváhajte kontaktovať našu zodpovednú osobu.

Náš záväzok voči ochrane súkromia: „Osobné údaje pod kontrolou“

Ochrana súkromia je pre nás veľmi dôležitá. Osobné údaje nechránime len preto, že ide o zákonnú povinnosť. Efektívnu ochranu osobných údajov vnímame aj v širšom kontexte našej obchodnej činnosti, ktorou je dodávka bezpečných technológií. Je preto našim cieľom a zámerom poskytovať naše služby takým spôsobom, aby za každých okolností boli dodržané základné zásady a princípy ochrany súkromia a najmä ochrany osobných údajov. Pri revízii našich postupov v oblasti spracúvania osobných údajov pred 25. májom 2018 sme sa rozhodli zaviesť moderné, efektívne a jednoduché opatrenia na zabezpečenie súladu s GDPR. Ak ste náš obchodný partner a zaujíma Vás náš prístup k novým predpisom na ochranu osobných údajov, kontaktuje prosím našu zodpovednú osobu.

Prečo spracúvame osobné údaje?

Spracúvanie osobných údajov je z našej strany nevyhnutné najmä preto, aby sme mohli:

  • poskytovať naše služby a produkty a za týmto účelom spracúvať osobné údaje našich klientov, dodávateľov, obchodných partnerov, zamestnancov a ďalších osôb;
  • efektívne riadiť naše ľudské zdroje;
  • plniť rôzne zákonné a zmluvné povinnosti a
  • chrániť naše oprávnené záujmy.
Nižšie uvedený prehľad vysvetľuje, k akým účelom spracúvania dochádza v rámci jednotlivých spoločností patriacich do skupiny PPA. Pre odstránenie pochybností, označenie ÁNO znamená, že daná spoločnosť patriaca do skupiny PPA spracúva osobné údaje na daný účel ako prevádzkovateľ.

Kategória účelov Účel spracúvania osobných údajov Primárny právny základ PPA CONTROLL, a.s. PPA ENERGO s.r.o. PPA INŽINIERING, s.r.o. PPA POWER DS s. r. o. PPA POWER s.r.o. PPA TRADE, spol. s r.o. PPA Správa budov, s.r.o.
Riadenie ľudských zdrojov 1. Personálne a mzdové účely Plnenie zákonných povinností ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO
2. Fotografie zamestnancov Súhlas ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE
3. Kontrolné mechanizmy zamestnávateľa Oprávnený záujem ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE NIE
4. Agenda zamestnaneckých benefitov Plnenie zmluvy ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE
5. Uchovávanie údajov o neúspešných uchádzačoch Súhlas ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE NIE
6. Agenda nakupovaných výkonov Plnenie zmluvy ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE NIE
7. Agenda protiradiačnej ochrany Plnenie zákonných povinností NIE ÁNO NIE NIE NIE ÁNO NIE
8. Zdieľanie zamestnaneckých údajov v rámci skupiny na administratívne účely Oprávnený záujem ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO
Ochrana práv a právom chránených záujmov 9. Oznamovanie a evidencia protispoločenskej činnosti (Whistleblowing) Plnenie zákonných povinností ÁNO ÁNO NIE NIE NIE NIE NIE
10. Preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov (právna agenda) Oprávnený záujem ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO
11. Agenda práv dotknutých osôb Plnenie zákonných povinností ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE
12. Evidencia akcionárov – fyzických osôb Plnenie zákonných povinností ÁNO NIE NIE NIE NIE NIE NIE
B2C zmluvy 13. Plnenie zmluvných vzťahov s fyzickými osobami Plnenie zmluvy ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE ÁNO ÁNO
Ochrana majetku a bezpečnosti 14. Ochrana majetku a bezpečnosti Oprávnený záujem ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE NIE
Marketing a PR 15. Prevádzkovanie profilov na sociálnych sieťach Oprávnený záujem ÁNO NIE ÁNO ÁNO ÁNO NIE NIE
16. Marketingové a PR účely Súhlas a/alebo oprávnený záujem ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE
Účtovníctvo a dane 17. Účtovné a daňové účely Plnenie zákonných povinností ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO
Archívne účely a štatistika 18. Archívne účely a správa registratúry Čl. 89 GDPR ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO
19. Štatistické účely Čl. 89 GDPR ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO ÁNO NIE
Ubytovanie 20. Kniha ubytovaných a hlásenie cudzincov orgánom Ministerstva vnútra SR Plnenie zákonných povinností ÁNO NIE NIE NIE NIE NIE NIE
Pri nasledujúcich účeloch sa spoliehame na právny základ oprávneného záujmu podľa čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR. Nižšie nájdete bližšie vysvetlenie týchto účelov resp. oprávnených záujmov:

Kontrolné mechanizmy zamestnávateľa Ide najmä o dochádzkové a podobné systémy zamerané na kontrolu dodržiavania pracovnej disciplíny zamestnancov. Kontrolu dodržiavania pracovnej disciplíny považujeme za náš oprávnený záujem, ktorý nepriamo vyplýva aj z § 13 ods. 4 Zákonníka práce.
Zdieľanie zamestnaneckých údajov v rámci skupiny na administratívne účely V zmysle recitálu 48 GDPR: „Prevádzkovatelia, ktorí sú súčasťou skupiny podnikov alebo inštitúcií, ktoré sú prepojené s ústredným subjektom, môžu mať oprávnený záujem na prenose osobných údajov v rámci skupiny podnikov na vnútorné administratívne účely vrátane spracúvania osobných údajov klientov alebo zamestnancov.“ Pri zdieľaní zamestnaneckých údajov v rámci skupiny PPA považujeme administratívne účely s tým spojené za náš oprávnený záujem.
Preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov (právna agenda) V ojedinelých prípadoch musíme preukazovať, uplatňovať alebo obhajovať naše právne nároky súdnou alebo mimosúdnou cestou alebo musíme oznámiť určité skutočnosti orgánom verejnej moci, čo považujeme za náš oprávnený záujem.
Ochrana majetku a bezpečnosti Ochranu majetku a bezpečnosti spoločností patriacich do skupiny PPA, ale aj našich zamestnancov alebo návštevníkov považujeme za náš oprávnený záujem. Spoliehame sa naň pri zabezpečovaní bezpečnosti našich informačných aktív a IT systémov alebo pri fyzickej ochrane priestorov napr. kamerovými systémami alebo kontrolou vstupov cez vrátnicu.
Prevádzkovanie a správa profilov na sociálnych sieťach vrátane diskusných fór Ak prevádzkujeme vlastné profily na sociálnych sieťach (Facebook, LinkedIn), spoliehame sa pritom na náš oprávnený záujem, ktorým je zvyšovanie povedomia o skupine PPA v online prostredí.
Marketingové a PR účely Ak organizujeme rôzne eventy a akcie, na ktoré pozývame našich obchodných partnerov, spoliehame sa pritom na náš oprávnený záujem, ktorým je udržiavanie korektného vzťahu s našimi obchodnými partnermi.

Na aké marketingové a PR účely spracúvame Vaše osobné údaje?

V skupine PPA zatiaľ neprevádzkujeme žiadny emailový newsletter a teda nezasielame žiadnu nevyžiadanú komunikáciu v zmysle § 62 Zákona o elektronických komunikáciách, nakoľko to nepovažujeme za potrebné vzhľadom na náš B2B obchodný model. Našimi zákazníkmi sú len právnické osoby, ktoré však nevyhnutne zastupujú fyzické osoby (najmä členovia riadiacich orgánov) (ďalej len „obchodní partneri“). Kontaktné údaje našich obchodných partnerov získavame v rámci bežnej obchodnej komunikácie súvisiacej s plnením našich obchodných záväzkov. Považujeme za náš oprávnený záujem, aby sme udržiavali korektný vzťah s našimi obchodnými partnermi, a preto, ak ste náš obchodný partner, dovoľujeme si na základe tohto oprávneného záujmu zaslať Vám z času na čas pozvánku na firemné akcie alebo eventy organizované skupinou PPA. Obsahom tejto komunikácie nie je žiadna ponuka našich tovarov alebo služieb adresovaná Vám ako fyzickej osobe, ale len pozvánka na spoločenskú udalosť, ktorej účelom je udržiavanie korektného vzťahu s Vami.

Napriek vyššie uvedenému môžeme považovať za potrebné v niektorých prípadoch získavať Váš súhlas alebo privolenie v súvislosti s našimi marketingovými a PR účelmi, obvykle na mieste konania daného eventu alebo akcie. Môže ísť napríklad o vyhotovovanie foto alebo video záznamov z našich firemných eventov a akcií, ktoré Vám následne môžeme zasielať na pamiatku. Súhlasy alebo privolenia môžeme získavať explicitne v písomnej podobe alebo odkazom na určité organizačné pokyny týkajúce sa konkrétneho priestoru (napr. foto-stena), v ktorom sa záznamy vyhotovujú.

Zachovávanie mlčanlivosti o osobných údajov berieme veľmi vážne, a preto sme prijali interné politiky, vďaka ktorým sú Vaše osobné údaje zdieľané len s oprávnenými zamestnancami skupiny PPA alebo preverenými tretími stranami. Naši zamestnanci a pracovníci môžu mať prístup k Vašim osobným údajom výlučne na „need-to-know“ báze, tzn. len oprávnení zamestnanci konkrétneho oddelenia, s ktorým súvisí spracúvanie osobných údajov môžu mať oprávnený prístup, pričom tento prístup je typicky obmedzený pozíciou, funkciou a pracovnou náplňou konkrétneho zamestnanca. Osobné údaje našich klientov, zamestnancov, obchodných partnerov a iných fyzických osôb poskytujeme len v nevyhnutnej miere nasledovným kategóriám príjemcov osobných údajov:

  • iným spoločnostiam patriacim do skupiny PPA, ak na to existuje právny základ zmluvný vzťah;
  • našim prevereným a riadne právne zaviazaným sprostredkovateľom;
  • našim profesionálnym poradcom (napr. advokátom, audítorom);
  • mzdovým a účtovným spoločnostiam;
  • poskytovateľom softvérového vybavenia a cloudových služieb (napr. Microsoft One Drive a Sharepoint);
  • poskytovateľom technickej (IT) a organizačnej (eventové agentúry) podpory našej spoločnosti;
  • inštitúciám pri plnení našich zákonných povinnosti v súvislosti s vyššie uvedenými účelmi spravovania osobných údajov Sociálnej poisťovni, dôchodkovým správcovským spoločnostiam, doplnkovým dôchodkovým sporiteľniam, zdravotným poisťovniam, Úradu sociálnych vecí a rodiny, Daňovému úradu;
  • poštovým doručovateľom a kuriérskym službám;
  • zamestnancom vyššie uvedených osôb.

V prípade, ak na spracúvanie osobných údajov využívame sprostredkovateľa, vždy vopred preveríme, či sprostredkovateľ spĺňa požiadavky organizačného a technického charakteru z hľadiska zabezpečenia bezpečnosti spracúvania Vašich osobných údajov. V prípade, ak na spracúvanie osobných údajov využívame našich vlastných príjemcov (interný personál skupiny PPA), Vaše osobné údaje sú vždy spracúvané na základe poverení a pokynov, ktorými našich príjemcov poučujeme nielen o interných pravidlách ochrany osobných údajov, ale aj o ich právnej zodpovednosti za ich porušovanie. Ak sme požiadaní orgánom verejnej moci o sprístupnenie Vašich osobných údajov, skúmame legislatívou stanovené podmienky na ich sprístupnenie a bez preverenia, či sú splnené podmienky Vaše osobné údaje neposkytujeme. V prípade záujmu o informácie týkajúce sa našich aktuálnych sprostredkovateľov nás prosím neváhajte kontaktovať prostredníctvom našej zodpovednej osoby.

Do ktorých krajín prenášame Vaše osobné údaje?

Štandardne („by default“), osobné údaje neprenášame do tretích krajín mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EÚ, Island, Nórsko a Lichtenštajnsko), ak to nie je nevyhnutné. V niektorých prípadoch však cezhraničný prenos osobných údajov do tretích krajín  môže byť nevyhnutný. Napríklad, ak ste našim zamestnancom a/alebo dodávateľom, ktorého potrebujeme vyslať do tretej krajiny v rámci plnenia našich záväzkov voči našim klientom na Kube, Venezuele, Ukrajine a/alebo v Ruskej federácii a potrebujeme s Vašimi osobnými údajmi vykonať vízový proces, musíme Vaše osobné údaje poskytnúť orgánom v tretej krajine prostredníctvom konzulátov alebo ambasád. Aj keď sme nikdy nezaznamenali žiadny problém so zneužitím žiadnych osobných údajov v týchto krajinách, v zmysle rozhodnutí Európskej komisie sú tieto krajiny považované za krajiny, ktoré nezaručujú primeranú úroveň ochrany (osobných údajov), a preto musíme postupovať na základe primeraných záruk podľa čl. 47 GDPR alebo na základe výnimiek pre osobitné situácie podľa čl. 49 GDPR. Štandardne sa preto usilujeme o uzavretie tzv. štandardných zmluvných doložiek schválených Európskou komisiou s dovozcami údajov v tretej krajine – a ak to nie je možné – budete vopred požiadaný o udelenie špecifického informovaného súhlasu s vykonaním takejto spracovateľskej operácie v súlade s článkom 49 ods. 1 písm. a) GDPR, ak nie ste v takom okruhu zamestnancov, s ktorými sme uzatvorili špecifické pracovné zmluvy, na ktorých plnenie je nevyhnutné vykonať aj cezhraničný prenos osobných údajov zamestnanca do tretej krajiny.

Okrem toho využívame bezpečné cloudové služby overeného poskytovateľa so servermi umiestnenými v jurisdikcii EÚ, pričom však môže dochádzať aj k cezhraničnému prenosu dát do USA na strane poskytovateľa cloudových služieb, ktorý je našim sprostredkovateľom. Týmto sprostredkovateľom je spoločnosť Microsoft Inc., ktorá je certifikovaná systémom právnych záruk známych ako Privacy Shield (URL: https://www.privacyshield.gov/welcome). Takéto prenosy majú potom charakter cezhraničného prenosu osobných údajov do tretej krajiny, ktorá zaručuje primeranú úroveň ochrany na základe rozhodnutia Európskej komisie. Viac informácií o osobitných právnych zárukách pre tieto eventuálne cezhraničné prenosy dát obsahujúcich aj Vaše osobné údaje sa môžete dočítať aj vo vyhlásení spoločnosti Microsoft k ochrane osobných údajov (URL: https://privacy.microsoft.com/sk-sk/privacystatement) a tiež v odpovediach k používaným osobitným právnym zárukám pre cezhraničné prenosy (URL: https://products.office.com/sk-sk/business/office-365-trust-center-eu-model-clauses-faq).

Osobné údaje uchovávame najviac dovtedy, kým je to potrebné na účely, na ktoré sa osobné údaje spracúvajú. Vo všeobecnosti, doba uchovávania vyplýva z právnych predpisov. Ak z právnych predpisov nevyplýva, dobu uchovávania Vašich osobných údajov vždy vo vzťahu ku konkrétnym účelom určujeme my prostredníctvom našej skupinovej internej politiky a/alebo nášho registratúrneho plánu. Ak spracúvame Vaše osobné údaje na základe súhlasu, po jeho odvolaní sme povinní osobné údaje ďalej nespracúvať na daný účel. To však nevylučuje, že Vaše osobné údaje môžeme ďalej spracúvať na inom právnom základe, najmä ak ide o splnenie zákonných povinností.

Všeobecné doby uchovávania osobných údajov na nami vymedzené účely spracúvania osobných údajov sú nasledovné:

Účel Všeobecná doba uchovávania osobných údajov
Personálne a mzdové účely Počas trvania pracovného pomeru a plynutia zákonných lehôt pre uchovávanie určitých typov dokumentov (spravidla 10 rokov po ukončení pracovného pomeru).
Fotografie zamestnancov Počas trvania pracovného pomeru.
Kontrolné mechanizmy zamestnávateľa 4 roky.
Agenda zamestnaneckých benefitov Počas trvania zmluvného vzťahu.
Uchovávanie údajov o neúspešných uchádzačoch 2 roky.
Agenda nakupovaných výkonov Počas trvania zmluvného vzťahu.
Agenda protiradiačnej ochrany 5 rokov po skončení pracovného pomeru.
Zdieľanie zamestnaneckých údajov v rámci skupiny na administratívne účely Spravidla počas trvania pracovného pomeru.
Oznamovanie a evidencia protispoločenskej činnosti (Whistleblowing) 3 roky od prijatia podnetu.
Preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov (právna agenda) Až do premlčania právneho nároku.
Agenda práv dotknutých osôb Až do premlčania právneho nároku.
Evidencia akcionárov – fyzických osôb Počas trvania akcionárskeho vzťahu.
Plnenie zmluvných vzťahov s fyzickými osobami Počas trvania zmluvného vzťahu s fyzickou osobou.
Ochrana majetku a bezpečnosti 3 roky.
Prevádzkovanie profilov na sociálnych sieťach Až do odstránenia príspevku samotnou dotknutou osobou, odstránenia príspevku z našej strany, odstránenia nášho profilu alebo žiadosti dotknutej osoby o vymazanie osobných údajov. Správy prostredníctvom sociálnych sietí štandardne mažeme raz za rok.
Marketingové a PR účely 2 mesiace po skončení eventu alebo akcie. Fotografie a videá z našich akcií uchovávame po dobu uvedenú v oznámení alebo súhlase s vyhotovovaním fotografie alebo videí nachádzajúcom sa na mieste konania akcie. Typicky môže ísť o obdobie 3 rokov.
Účtovné a daňové účely Počas desiatich rokov nasledujúcich po účtovnom roku, ktorého sa účtovné doklady, účtovné knihy, zoznamy účtovných kníh, zoznamy číselných znakov alebo iných symbolov a skratiek použitých v účtovníctve, odpisový plán, inventúrne súpisy, inventarizačné zápisy, účtový rozvrh týkajú.
Archívne účely a správa registratúry Počas lehôt uloženia podľa registratúrneho plánu.
Štatistické účely Počas trvania / existencie iných účelov spracúvania.
Kniha ubytovaných a hlásenie cudzincov orgánom Ministerstva vnútra SR Najviac počas doby, ktorá je v súlade s § 43 zákona č. 582/2004 § Z. z. o miestnych daniach určená príslušným VZN obce a vo vzťahu k osobným údajom cudzincom, ktoré oznamujeme príslušným štátnym orgánom podľa § 24 ods. 2 zákona č. 253/1998 Z. z po dobu 2 rokov.

Vyššie uvedené doby uchovávania stanovujú len všeobecné doby, počas ktorých dochádza k spracúvaniu osobných údajov na dané účely. V skutočnosti však pristupujeme k likvidácii alebo anonymizácii osobných údajov ešte pred uplynutím týchto všeobecných dôb v prípade, ak dané osobné údaje už považujeme za nepotrebné z hľadiska vyššie uvedených účelov spracúvania. Naopak, v niektorých špecifických situáciách Vaše osobné údaje môžeme uchovávať dlhšie, ako je uvedené vyššie, ak tak vyžaduje právny predpis alebo náš oprávnený záujem. V prípade záujmu o informácie týkajúce sa konkrétnej retenčnej doby pre uchovávanie Vašich osobných údajov nás, prosím, neváhajte kontaktovať prostredníctvom našej zodpovednej osoby.

Vaše osobné údaje najčastejšie získavame priamo od Vás. V takom prípade je získanie osobných údajov dobrovoľné. Osobné údaje môžete našej spoločnosti poskytnúť rôznymi spôsobmi napr. :

  • registráciou na našich stránkach (ako uchádzač o zamestnanie);
  • v procese uzatvárania zmluvy s našou spoločnosťou;
  • komunikáciou s Vami;
  • účasťou na podujatiach organizovaných našou spoločnosťou;
  • účasťou na aktivitách našej spoločnosti na sociálnej sieti;
  • odoslaním kontaktného formulára s Vašimi pripomienkami, dotazmi alebo otázkami.

Vaše osobné údaje však môžeme získať aj od Vášho zamestnávateľa alebo od spoločnosti, v súvislosti s ktorou Vaše osobné údaje spracúvame. Najčastejšie ide o prípady, kedy s danou spoločnosťou uzatvárame alebo vyjednávame zmluvný vzťah alebo jeho podmienky. Ak sa získanie osobných údajov týka zmluvného vzťahu, najčastejšie ide o zmluvnú požiadavku alebo požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy. Neposkytnutie osobných údajov (či už Vašich alebo Vašich kolegov), môže mať negatívne dôsledky pre organizáciu, ktorú zastupujete, nakoľko nemusí dôjsť k uzatvoreniu alebo realizácii zmluvného vzťahu. V prípade, ak ste členom štatutárneho orgánu organizácie, ktorá je našou zmluvnou stranou alebo s ktorou jednáme o uzatvorení zmluvného vzťahu, Vaše osobné údaje môžeme získavať z verejne dostupných zdrojov a registrov. Akékoľvek náhodne získané osobné údaje v žiadnom prípade ďalej systematicky nespracúvame na žiadny nami vymedzený účel spracúvania osobných údajov.

GDPR ustanovuje všeobecné podmienky výkonu Vašich jednotlivých práv. Ich existencia však automaticky neznamená, že pri uplatň ovaní jednotlivých práv im bude z našej strany vyhovené nakoľko v konkrétnom prípade sa môžu uplatňovať aj výnimky resp. niektoré práva sú naviazané na konkrétne podmienky, ktoré nemusia byť v každom prípade splnené. Vašou žiadosťou týkajúcou sa konkrétneho práva sa budeme vždy zaoberať a skúmať z hľadiska právnej úpravy a našej internej politiky pre vybavovanie podnetov dotknutých osôb. Ako dotknutá osoba máte najmä:

  • Právo požiadať o prístup k osobným údajom podľa článku 15 GDPR, ktoré o Vás spracúvame. Toto právo zahŕňa právo na potvrdenie o tom, či o Vás spracúvame osobné údaje, právo získať prístup k týmto údajom a právo získať kópiu osobných údajov, ktoré o Vás spracúvame, ak je to technicky uskutočniteľné;
  • Právo na opravu a doplnenie osobných údajov podľa článku 16 GDPR, ak o Vás spracúvame nesprávne alebo neúplné osobné údaje;
  • Právo na vymazanie Vašich osobných údajov podľa článku 17 GDPR;
  • Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov podľa článku 18 GDPR;
  • Právo na prenosnosť údajov podľa článku 20

Ak sa domnievate, že spracúvame nesprávne osobné údaje o Vás so zreteľom na účel a okolnosti a nemôžete zmeniť takéto osobné údaje prostredníctvom funkcií aplikácie, účtu alebo webových stránok, môžete požiadať o opravu nesprávnych alebo doplnenie neúplných osobných údajov pomocou nižšie uvedeného dodatočného vyhlásenia (všetky informácie sú dobrovoľné) a / alebo nás kontaktujte cez naše kontaktné údaje:

Doplňujúce vyhlásenie o oprave osobných údajov
Vaše meno a priezvisko:
Kontaktné údaje:
Relevantný účel spracúvania skupiny PPA: Prosím uveďte, akého účelu spracúvania skupiny PPA sa Vaša žiadosť týka.
Kontext  resp. vzťah medzi Vami a skupinou PPA: Prosím uveďte, či ste náš zamestnanec, obchodný partner, záujemca o zamestnanie a pod.
Charakter Vašej opravy: Prosím vysvetlite, či žiadate opravu nesprávnych osobných údajov alebo doplnenie neúplných osobných údajov.
Súvislosti Vašej žiadosti o opravu: Prosím vysvetlite, prečo sa domnievate, že spracúvame Vaše nesprávne alebo neúplné osobné údaje.
Oprava: Prosím uveďte, ktoré konkrétne osobné údaje požadujete opraviť alebo doplniť.

Toto doplňujúce vyhlásenie o oprave osobných údajov nám zašlite na dpo@ppa.sk

Takisto máte právo kedykoľvek podať sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky alebo obrátiť sa so žalobou na príslušný súd. V každom prípade odporúčame akékoľvek spory, otázky alebo námietky riešiť primárne komunikáciou s nami.

Dochádza k automatizovanému individuálnemu rozhodovaniu?

Nie, aktuálne nevykonávame také spracovateľské operácie, na základe ktorých by dochádzalo k prijímaniu rozhodnutia s právnym účinkom alebo iným podstatným vplyvom na Vašu osobu, ktoré by boli založené výlučne len na plne automatizovanom spracúvaní Vašich osobných údajov v zmysle čl. 22 GDPR.

Externé webstránky

Naše webstránky môžu obsahovať prepojenia (linky) na iné webstránky a/alebo služby iných poskytovateľov (napr. tzv. reCAPTCHA od spoločnosti Google Inc.). Nie sme zodpovední za obsah a spravovanie webstránok, či služieb iných Poskytovateľov, na ktoré odkazujeme. Tieto podmienky ochrany súkromia sa nevzťahujú na spracúvanie osobných údajov v rámci Vášho pohybu na iných webstránkach.

Ako chránime Vaše osobné údaje?

Je našou povinnosťou chrániť Vaše osobné údaje primeraným spôsobom a z tohto dôvodu ich ochrane venujeme náležitú pozornosť. Naša spoločnosť implementovala všeobecne akceptované technické a organizačné štandardy za účelom zachovania bezpečnosti spracúvaných osobných údajov najmä pred ich stratou, zneužitím, neautorizovanou úpravou, zničením alebo iným dopadom na práva a slobody dotknutých osôb. V situáciách, ak sa prenášajú citlivé dáta, používame šifrovacie technológie, viď napr. komunikácia s platobnou bránou. Vaše osobné údaje sú uložené na našich zabezpečených serveroch alebo serveroch prevádzkovateľov našich webových lokalít umiestnených v datacentrách umiestnených v Slovenskej republike a v Českej republike. V prípade použitia analytických nástrojov tretích strán, sú dáta ul ožené na serveroch tretích strán (viď cookies).

Cookies

Cookies sú malé textové súbory, ktoré zlepšujú používanie webstránky napr. tým, že umožňujú rozpoznať predchádzajúcich návštevníkov pri prihlasovaní do užívateľského prostredia, zapamätaním voľby návštevníka pri otváraní nového okna, meraní návštevnosti webstránky alebo spôsobu jej využívania pre jej užívateľské zlepšovanie. Naša webová stránka používa súbory cookies najmä na účely merania jej návštevnosti. Ukladaniu týchto súborov do Vášho zariadenia môžete kedykoľvek zabrániť nastavením Vášho webového prehliadača. Nastavenie Vášho prehliadača je v zmysle § 55 ods. 5 Zákona o elektronických komunikáciách považované za Váš súhlas s používaním cookies na našej stránke.

Sociálne siete

Odporúčame Vám oboznámiť sa s podmienkami ochrany súkromia poskytovateľov platforiem sociálnych médií, cez ktoré spolu komunikujeme. Naše podmienky ochrany súkromia vysvetľujú len základné otázky týkajúce sa správy našich profilov alebo profilov našich klientov. Máme iba typické administrátorské oprávnenia pri spracúvaní Vašich osobných údajov cez naše alebo klientske profily. Predpokladáme, že používaním sociálnych sietí rozumiete, že Vaše osobné údaje sú primárne spracúvané poskytovateľmi platforiem sociálnych sietí (ako Facebook a LinkedIn) a že nad týmto spracúvaním, ďalším poskytovaním Vašich osobných údajov tretím stranám a cezhraničným prenosom do tretích krajín, ktoré vykonávajú daní poskytovatelia platforiem sociálnych sietí, nemáme žiadnu kontrolu a nezodpovedáme zaň. PPA nemá záujem spracúvať na žiadnom profile na sociálnej sieti Vaše osobné údaje z osobitnej kategórie osobných údajov. Prípadné uvedenie dodatočnej informácie z Vašej strany, ktoré by odhaľovalo takéto citlivé údaje bude považované za náhodné získanie tzv. spozorovaných údajov, ktoré nebude ďalej nijako systematicky spracúvané, okrem ich vymazania alebo anonymizácie.

Zmena podmienok ochrany súkromia

Ochrana osobných údajov pre nás nie je jednorazovou záležitosťou. Informácie, ktoré sme Vám povinní vzhľadom na naše spracúvanie osobných údajov poskytnúť, sa môžu meniť alebo prestať byť aktuálne. Z tohto dôvodu si vyhradzujeme možnosť kedykoľvek tieto podmienky upraviť a zmeniť v akomkoľvek rozsahu. V prípade, ak zmeníme tieto podmienky podstatným spôsobom, túto zmenu Vám dáme do pozornosti napr. všeobecným oznámením na tejto webstránke alebo osobitným oznámením prostredníctvom emailu.

Vedenie spoločnosti PPA CONTROLL, a.s.

Bratislava, 25. mája 2018

1 Viď čl. 12 až 22 GDPR: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN